Fantastyczna , atrakcyjna oferta!
PROGRAM RAMOWY
1 dzień – 7.00 zbiórka pod szkołą. Przejazd do miejscowości Gorki Małe do Chaty Chlebowej.
Na początek przybliżenie i zapoznanie się z podstawowymi zbożami oraz ich zastosowaniem, prezentacja maszyn dawniej wykorzystywanych przy uprawie i obróbce zboża, omawianie procesu powstawania masła, pokaz sprzętu pasiecznego, próby młócenia. Następnie: mielenie zboża, osiewanie maki, własnoręczne formowanie i wypiek podpłomyków. Następnie degustacja własnych wyrobów oraz : masła, miodu, smalcu z ziołami. Własnoręczne ubijanie masła i produkcja twarogu : degustacja. Powrót do domu w godzinach popołudniowo-wieczornych.
Cena jest orientacyjna , kalkulowana przy min 45 osobach pełnopłatnych.
poniedziałek - piątek | 8:00 — 18:00 |
sobota - niedziela | Zamknięte |